TARİFSİZ ACI:SOMA

Her kazanımın ayrı bir zorluğu vardır. Madenci canlarımızın, kardeşlerimizin, evlatlarımızın, zorlukları
çok daha büyük. Onlar canlarını koyarak çoluk, çocuğuna ekmek götürmek için hayatlarını kazanmaya çalışıyorlar,çok büyük risk alıyorlar. Son derece zor bir görev ve bütün dünyada da şüphesiz bu böyle.
Gittikçe her ne kadar teknoloji gelişse de mutlaka büyük riskler var.

Duyduğum kadarıyla bu maden ocağı, ülkemizde, üniversiteler de dahil bir çok yer tarafından örnek gösterilen en iyi maden ocaklarından biriymiş. Böyle bir yerde bu olabiliyorsa, diğer yerleri düşünmek istemiyorum. Bu faciadan büyük dersler almalıyız. İki günden beri televizyonun başında izliyoruz. İçimiz kan ağlıyor. İlk defa bu şekilde büyük bir acı kayıp yaşıyoruz. Kimin suçu var, neyi var ,neyi yok ,kim ne yaptı,ne şekilde oldu bunu uzmanlar ortaya koyacaklar ve çıkaracaklar tabi ki.Burada bulacakları her türlü veriyi ve delili adaletli bir şekilde ortaya koyacaklarına inanıyorum.Ortaya çıkan tüm eksikliklerin,ihmallerin bedeli en ciddi ve en ağır şekilde ödenmelidir.

Bütün maden şehitlerimize Allahtan Rahmet diliyorum. Allah gani gani rahmet eylesin, ailelerine başsağlığı, sabırlar diliyorum. Bu arada da gazilerimize , ben onlara gazi diyorum,ocaktan , topraktan bu faciayı yaşayıp,sağ kurtulan maden işçilerimize de acil şifalar ve sabırlar diliyorum.Çok zor… Böyle kayıpları da İnşaallah bir daha yaşamayız ve hiç olmamasını diliyorum. Kayıp yaşamayacağımız teknolojiye ve bilgiye sahip olmalıyız. İnsan olarak gerekeni yapmalıyız.
Herkese en candan sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Başımız Sağolsun…


Facebook'ta Paylaş

Bu sitenin tüm hakları Orhan Gencebay'a aittir. Siteden herhangi bir yazının,fotoğrafın v.b. içeriklerin izinsiz olarak kullanılması yasaktır.

Copyright © 2013 Orhan Gencebay