‘Birbirimizi ötekileştirmeyelim’

Arabesk müziğin babası Orhan Gencebay, önceki gün, torunu Efe Gencebay ile birlikte Akmerkez’de alışverişteydi. Takdir alan torununa karne hediyesi olarak Galatasaray forması alan Gencebay, “Efe fanatik Fenerliyken Galatasaraylı oldu. Karar onundur. Ben Galatasaraylıyım şimdi o da Galatasaraylı. Biz bütün takımlara saygı duyarız. Hepsinin harika başarıları var. Tercih onun, ben herhangi bir zorlamada bulunmadım. Fenerliydi doğru yolu buldu” diye konuştu. Yakasına ay yıldızlı bir rozet takan Gencebay, “Benim yıllardan beri taktığım bir rozet ay yıldız. O bizim ülkemizin sembolü, ona canımız kurban” dedi. Orhan Baba, Gezi Parkı olaylarıyla ilgiliyse şunları söyledi:

‘BU ÜLKE HEPİMİZİN ÜLKESİ’
“İnşallah sakinlik olacak. Bu ülke hepimizin. Cennet gibi ülkemiz var. Ülkemizi korumak için hepimize görev düşüyor. Ama bunu demokratça yapacağız. Aynı çatı altında çok çeşitli dil, din, cins, ırk ayrılığımız var ama bu bizim öz değerlerimize, yaşamımıza, hiçbir şeye engel olmadan yaşamamızı gerektiriyor. Bunu unutmayalım. Herkesin fikri farklı olabilir ama fikirlerimiz farklı diye birbirimizi ötekileştirmeyelim.” Gencebay, basın mensuplarının “Yaşananlar size 80 öncesini hatırlattı mı?” şeklindeki sorusunaysa şöyle yanıt verdi: “Bereket ki 80 öncesi gibi olmadı. Ona şükrediyorum. Olmasın da... 80 öncesi ülkemizin en kötü yıllarıdır! Kıyas dahi kabul edilemez! İnşallah bir daha bu tür tatsız olaylar yaşanmaz.”


Facebook'ta Paylaş

Bu sitenin tüm hakları Orhan Gencebay'a aittir. Siteden herhangi bir yazının,fotoğrafın v.b. içeriklerin izinsiz olarak kullanılması yasaktır.

Copyright © 2013 Orhan Gencebay