Orhan Gencebay Müze Açılışında Saz Çaldı

Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nin açılışına katılan ünlü sanatçı Orhan Gencebay, Aşık Veysel'in balmumu heykelinin yanında saz çaldı.

Müzede Aşık Veysel'in balmumu heykelinin yanında bulunan sandalyeye oturan Orhan Gencebay, Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü çaldıktan sonra Veysel'in balmumu heykeline hitaben, "8 yaşında seni gördüğüm zaman, her şeyi bıraktım sadece sana konsantre oldum. Benim müziğimde, sazımda emeğin geçtiği için teşekkür ediyorum. Seni hiçbir zaman unutmayacağız. Yüce pirimiz, Allah sana gani gani rahmet eylesin" dedi.

Daha sonra kendi balmumu heykelinin yanında İHA muhabirinin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan ünlü sanatçı, akil insanları çok kişinin farklı değerlendirdiğini söyledi. Gencebay, "Aslında akil insan herkesi çok seven, ülkesi için ne yapılacaksa yapmaya hazır insan olarak düşünür. Ben o niyetteyim. Çünkü bunun en büyük sözünü söyleyen Atatürkümüz, 'Maksat vatansa gerisi teferruattır' der. Biz ülkemizde barış huzur istiyoruz. Bununla ilgili mutluluğu istiyoruz. Bunları değerlendirmek ve daha iyi yaşamak için gerekeni yapmalıyız" dedi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalara da değinen Gencebay, durumu siyasi olarak değil, bir sanatçı ve bir vatandaş olarak değerlendirebileceğini söyledi. Orhan Gencebay, "Bunun nereden, nasıl geldiğini bilemem ama ben şuna inanıyorum ki 100 sene evvel, 90 sene evvel Osmanlı'nın çökmesinden itibaren Ortadoğu'da farklı şekillenmeler oldu. Şu anda da buna benzeyen farklı şekillenmeler olacak mı olmayacak mı bunu zamanla göreceğiz. Ama bizim ülkemizin burnunun dibinde herhangi bazı tatsız olayların olması bizi son derece yakından ilgilendirir. Ülkemize bir zarar gelmemesi için ve hiç kimseye zarar gelmemesi için biz ülke olarak yapmamız gereken neyse onu da artık siyasilerimiz bilir, dünya insanları bilir, dünya barışı bilir, Birleşmiş Milletler bilir. İnşallah bunları da aşarız. Çok üzücü olaylar Reyhanlı olayları. Olağanüstü kötü bir olay. Bu bizi son derece üzdü. Böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. İnşallah yaşamayacağız. Neden yaşandığını bilemiyorum, çok üzüldüğümüzü söylüyorum. Bunları dediğim gibi siyasiler aşacaktır. Her şeyi bilmediğim için yorum yapmam mümkün değil ama biz her zaman barıştan yanayız. Şüphesiz 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' diyoruz" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Facebook'ta Paylaş

Bu sitenin tüm hakları Orhan Gencebay'a aittir. Siteden herhangi bir yazının,fotoğrafın v.b. içeriklerin izinsiz olarak kullanılması yasaktır.

Copyright © 2013 Orhan Gencebay