Çözüm Süreci

Deniz Açık - Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Üyesi Orhan Gencebay, "Kendi içimizdeki barışımızı ve mutluluğumuzu pekiştirirsek, dünyaya da bunları ihraç edebiliriz" dedi.

Deniz Açık - Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Üyesi Orhan Gencebay, "Kendi içimizdeki barışımızı ve mutluluğumuzu pekiştirirsek, dünyaya da bunları ihraç edebiliriz" dedi.

Eskişehir'e "Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykelleri Müzesi"nin açılışı için gelen Gencebay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin tamamen Türkiye'nin mutluluğu ve barışıyla ilgili bir konu olduğunu belirterek, Türkiye'deki barış ve mutluluk için ne varsa yapabileceğini kaydetti.

Akil İnsanlar Heyeti üyeliğini teklif edenlerin Türkiye'nin daha iyi olmasıyla ilgili düşüncelerinin bulunduğunu ifade eden Gencebay, şöyle konuştu:

"Kimine göre barış savaştan sonra olur. 'İllaki bir savaş olursa, barış olur' diyorlar. Bana göre öyle değil. Biz, onu Kurtuluş Savaşı'nda yaptık. Aslan gibi muhteşem bir ülkemiz var. Bana göre barış ülkemizin içinde daha da pekişmelidir. Atatürk'ün dediği 'Yurtta sulh, Cihanda Sulh' ilkesi bununla ilgilidir. Kendi içimizdeki barışımızı ve mutluluğumuz pekiştirirsek, dünyaya da bunları ihraç edebiliriz."

-"O yıllarda 'Batsın, bu dünya' şarkısını yaptım"-

Gencebay, yaşadığımız bir dolu olayın yaşandığını anlatarak, şunları söyledi:

"1970'leri yaşadım. O dönemde ülkemiz 'sağ-sol' diye ayrılmak isteniyordu.

'Sağcı insanımız', 'solcu insanımız' diye bir şey olabilir mi- Biz bunları yaşadık. Günde 30, 40, 50 kişi öldürülüyordu. Bunları yaşadık. Ben de topun ağzından olanlardan biriydim. Şükürler olsun, şu dönemde yaşayabiliyorum. 1970'li yıllarda 'Batsın, bu dünya' şarkısını yaptım. 'Böyle bir dünya olacağına batıralım yenisini kuralım' diye. Bunu barış ve mutluluk isteğiyle yaptım. Onunla bitmedi 'Alevi-Sünni, Kürt-Türk, Antilaik-Laik' dendi. 1950'lerde 6-7 Eylül olayları var. Gönlümüzde barışımızın daha çok yapılmasını için bunlar örnektir. Barış gönlümüzdedir. Atatürk'ümüz ve arkadaşları, bu ülkeyi kurarken 'dil-din, ırk, cins ayrımı yok' dediler. Biz bunu gereği gibi yapamamışız."

Türkiye'nin dünyanın en güzel ülkelerinden birisi olduğuna değinen Gencebay, bu ülkede yaşayanların hepsini aynı duyguda olduğunu bildirdi.

"Herkes farklı anlatıyor ancak hedef aynı ülkemizi mutluluğudur" ifadelerini kullanan Gencebay, "1995-1996'da 'gelin birlik olalım, yarın çok geç olmadan' dedim. O zaman da ihtiyaç vardı. Şimdi de var ama bunları aşarız. Bu ülke, 1000'lerce yıldır aynı insanların yaşadığı bir ülke. Sağduyumuz güçlüdür evvelallah çok güzel olacak her şey" diye konuştu.

Facebook'ta Paylaş

Bu sitenin tüm hakları Orhan Gencebay'a aittir. Siteden herhangi bir yazının,fotoğrafın v.b. içeriklerin izinsiz olarak kullanılması yasaktır.

Copyright © 2013 Orhan Gencebay